Skip to main content

Announcement

Το 5ο Διεθνές Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας “Safe Kozani 2018” υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Share this
Read the Announcement in pdf
Sample

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2017

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας θέτει υπό την αιγίδα της και το 5ο Διεθνές Συνέδριο Πολιτικής Προστασίας «Safe Kozani 2018», το οποίο διοργανώνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και θα πραγματοποιηθεί το επόμενο καλοκαίρι στην πόλη της Κοζάνης.

Το πέμπτο κατά σειρά ετήσιο τακτικό συνέδριο της πρωτοβουλίας υπό την ονομασία Safe Greece ευελπιστούμε να συνεχίσει την επιτυχημένη παράδοση των προηγούμενων ετών  (Ρόδος 2014, Χανιά 2015, Αλεξανδρούπολη 2016 και Αθήνα 2017). Δεδομένου ότι το συνέδριο συνιστά ένα πεδίο γόνιμης αλληλεπίδρασης επιστημόνων, ερευνητών, τεχνολόγων, εθελοντών, στελεχών της κεντρικής διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, ιδιωτών, αλλά και όλων των σχετιζόμενων με την πολιτική προστασία ατόμων και φορέων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αποδέχθηκε την πρόταση της διοργανώτριας αρχής να αναλάβει για το 2018 την υποστήριξη του συνεδρίου, ενθαρρύνοντας τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Η ειδική θεματολογία του προσεχούς συνεδρίου αναμένεται να καλύψει ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, όπως η αντιμετώπιση αναδυόμενων μορφών κρίσεων, οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της πολιτικής προστασίας, καθώς και ο ρόλος των μέσων μαζικής ενημέρωσης στη διαχείριση καταστροφών.

Τέλος, σημειώνεται ότι επίκειται το Συνέδριο “Safe Athens 2017”, το οποίο επίσης τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου.

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι

Safe Greece: https://safegreece.org/

Safe Athens 2017: http://safeathens.gr/

Safe Evros 2016: http://www.safeevros.gr/

Safe Chania 2015: http://www.safechania2015.tuc.gr/

Safe Rhodes 2014: http://saferhodes.blogspot.gr/