Skip to main content

Press release

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση προβλημάτων που εκδηλώνονται από χιονοπτώσεις και παγετό

Share this
Σύσκεψη για την αντιμετώπιση προβλημάτων που εκδηλώνονται από χιονοπτώσεις και παγετό - civilprotection.gov.gr

Συντονισμένη προσπάθεια αντιμετώπισης των χιονοπτώσεων και επίλυση προβλημάτων απασχόλησε για άλλη μια φορά τη σύσκεψη των αρμοδίων φορέων που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.  
 Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος κάλεσε εκπροσώπους από τους επιχειρησιακά εμπλεκόμενους φορείς δηλαδή Υπουργεία, Περιφέρειες, Νομαρχίες, ΟΤΑ και εποπτευόμενους φορείς του Δημοσίου και με αφορμή την επερχόμενη επιδείνωση του καιρού δήλωσε: «Είμαστε έτοιμοι για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καιρικών φαινομένων. Η Πολιτική Προστασία βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση. Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών.»

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Φούρλας πρόσθεσε ότι:

«Το κράτος βρίσκεται σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας. Στην Αττική υπάρχουν 20-25 αδύνατα σημεία όπου θα δοθεί μεγαλύτερη προσοχή με το συντονισμό της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής και άλλων φορέων. Τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι η γέφυρα Χαμοστέρνας, Καλλιρρόης και Πειραιώς. 
Εκεί παρουσιάζονται προβλήματα λόγω του ανεπαρκούς πλέον αποχετευτικού δικτύου το οποίο θα πρέπει να κατασκευαστεί εξ αρχής». Ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Χαράλαμπος Μανιάτης δήλωσε ότι «υπάρχει καλή συνεργασία με τους δήμους και τις νομαρχίες και πώς οργανώνονται κάθε μέρα και καλύτερα».