Skip to main content

Press release

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης

Share this
Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης - civilprotection.gov.gr

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια του με Α.Α. 15/03-12-2007 Έκτακτου Δελτίου Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδώθηκε από την Ε.Μ.Υ, προειδοποιεί:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο Τρίτη (4-12-07) ο καιρός, αρχικά στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και σταδιακά έως αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες περιοχές. 
Αναλυτικά:

α. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου των πυρόπληκτων περιοχών της Δυτικής Πελοποννήσου και πιθανώς μετά το μεσημέρι στη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.
β. Οι νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και στο Αιγαίο πιθανώς στα 9 μποφόρ.
γ. Από το απόγευμα χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Ηπείρου με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Την Τετάρτη (5-12-07) η κακοκαιρία θα συνεχιστεί ως εξής:

α. Ισχυρές καταιγίδες θα σημειωθούν στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
β. Οι άνεμοι στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα θα φτάσουν τα 9 και πιθανώς τοπικά στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ.
γ. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Θράκης, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Χαλκιδικής, της Ανατολικής Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας με χαμηλό υψόμετρο.
δ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Πέμπτη (6-12-07) αναμένεται σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας. Ωστόσο τη νύχτα και νωρίς το πρωϊ στα Ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, που στα Βόρεια κατά τόπους θα είναι ισχυρός.
Λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού θα δίνονται στα επόμενα τακτικά δελτία της ΕΜΥ.
 
Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.
Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά   υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστιοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π. και επιπλέον διανέμονται σε όλες τις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.
 
 
Από τη
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας