Skip to main content

Press release

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης

Share this
Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης - civilprotection.gov.gr

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε συνέχεια του με Α.Α. 16/13-12-2007 Έκτακτου Δελτίου Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδώθηκε από την Ε.Μ.Υ, προειδοποιεί:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει το επόμενο διήμερο (Παρασκευή και Σάββατο 14-15/12) ο καιρός στη χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις χαμηλές θερμοκρασίες και τις κατά τόπους ισχυρές χιονοπτώσεις, όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της δυτικής, της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, ως εξής:

α. Στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και την ανατολική Θεσσαλία από αργά το βράδυ της Παρασκευής (14/12).
β.Το Σάββατο (15/12) στις προαναφερθείσες περιοχές και επί πλέον στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και από τις απογευματινές ώρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική και την κεντρική Στερεά, το νότιο Ιόνιο (υψόμετρο πάνω από 400 μέτρα) και την Πελοπόννησο (υψόμετρο πάνω από 350 μέτρα).

Την Κυριακή (16/12) ισχυρές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.
Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά   υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π. και επιπλέον διανέμονται σε όλες τις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.