Skip to main content

Press release

Στενότερη συνεργασία Ελλάδος - Γαλλίας για θέματα πολιτικής προστασίας

Share this
Στενότερη συνεργασία Ελλάδος - Γαλλίας για θέματα πολιτικής προστασίας - civilprotection.gov.gr

Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2007 πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατ’ εντολή του Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτη Μουζά, με το Γάλλο Ομόλογό του κ. Henri Masse, παρουσία του Γάλλου Πρέσβη στην Ελλάδα, του Αρχηγού του Π.Σ., εκπροσώπου της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η δρομολόγηση των διαδικασιών στενότερης συνεργασίας των δύο χωρών σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. Συγκεκριμένα, για το σκοπό αυτό συγκροτήθηκε ομάδα ειδικών και συζητήθηκαν οι διαδικασίες για την ανταλλαγή εμπειρίας σχετικά με θέματα Διαχείρισης Δασικών Πυρκαγιών σε Στρατηγικό επίπεδο, τη Διαχείριση Κρίσεων που οφείλονται σε Δασικές Πυρκαγιές και την Εκπαίδευση του προσωπικού σε θέματα Διαχείρισης Κρίσεων.

Επιπλέον, επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών για την υπογραφή «Διοικητικού Μνημονίου Συνεργασίας για Eναέρια Mέσα» έως το τέλος του μήνα, αφού προηγηθούν κάποιες διευθετήσεις επί του τελικού κειμένου.

Ακολούθησε επίσκεψη με ελικόπτερο στις περιοχές του Πάρνωνα και της Πάρνηθας στις οποίες επιχείρησαν οι Γαλλικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια των πρόσφατων πυρκαγιών του καλοκαιριού.