Skip to main content

Press release

Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης «Fire 5»

Share this
Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης «Fire 5» - civilprotection.gov.gr

Με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα  Πολιτικής Προστασίας της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Μαργαρίτη Μουζά ολοκληρώθηκαν την Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2008, στη Ρώμη, οι εργασίες της 2ης σύσκεψης της Οργανωτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Δράσης με τον τίτλο “Fire 4”, που διοργανώθηκε από την Ιταλική Πολιτική Προστασία.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Γενικοί Διευθυντές ή εκπρόσωποι Πολιτικής Προστασίας της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

 Μεταξύ άλλων, οι εθνικοί εκπρόσωποι καλωσόρισαν τη συμμετοχή της Ελλάδας ως επισήμου μέλους και συζήτησαν τη δυνατότητα διεύρυνσης του “Fire 5” με τη συμμετοχή και άλλων μελών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού.

Οι εθνικοί εκπρόσωποι ενέκριναν τη διεύρυνση της “πρωτοβουλίας”, η οποία εφεξής, με πέμπτο μέλος την Ελληνική Δημοκρατία, θα ονομάζεται “Fire 5”.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της 2ης Σύσκεψης  της Οργανωτικής Επιτροπής ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μουζάς ανακοίνωσε τη συμμετοχή της Ελλάδας με εναέριες δυνάμεις στην άσκηση  «Σαρδηνία 2008», που θα λάβει χώρα στη Σαρδηνία από 16-18 Απριλίου 2008. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη πραγματικών συνθηκών άσκηση δασοπυρόσβεσης με τη συμμετοχή επιγείων και εναερίων δυνάμεων από τις πέντε χώρες–μέλη.