Skip to main content

Press release

Συνάντηση Γενικών Διευθυντών Π.Π. για συνεργασία χωρών της Ε.Ε. και Δυτ. Βαλκανίων στη Σλοβενία

Share this
Συνάντηση Γενικών Διευθυντών Π.Π. για συνεργασία χωρών της Ε.Ε. και Δυτ. Βαλκανίων στη Σλοβενία - civilprotection.gov.gr

Στις 20-21 Μαΐου 2008 πραγματοποιήθηκε στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας η συνάντηση Γενικών Διευθυντών Πολιτικής Προστασίας των κρατών μελών και των κρατών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και των κρατών Κροατίας, Τουρκίας και ΠΓΔΜ.

Στη συνάντηση όπου παρέστη και ο Γενικός Γραμματέας Π.Π. κ. Μουζάς, συζητήθηκε η ενδυνάμωση της Ευρωπαϊκής ικανότητας αντίδρασης στις καταστροφές και η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο 2008. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν επίσης, η εφαρμογή των Μονάδων Πολιτικής Προστασίας των χωρών που συμμετέχουν στο Μηχανισμό Π.Π. της Ε.Ε. και η συνεργασία των κρατών μελών, της Ε.Ε. με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων.

Το πλαίσιο αυτής της συνεργασίας υπήρξε και θέμα συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Προεδρεύουσας χώρας στις 19 Μαΐου 2008 στην οποία είχαν κληθεί να συμμετάσχουν επίσης εκπρόσωποι των υπηρεσιών Π.Π. των εν δυνάμει υποψηφίων κρατών, Αλβανίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μαυροβουνίου, Σερβίας και του Κοσσόβου, όπως ορίζει το Ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.