Skip to main content

Press release

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share this
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - civilprotection.gov.gr

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα με το A.A. 05/2008/19-09-2008/1215 C Έκτακτου Δελτίου Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων  που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ, προειδοποιεί:
Σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται στις περισσότερες περιοχές της χώρας από το πρωί του Σαββάτου με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 και πιθανόν 9 μποφόρ .
Το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Ιόνιο , τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησοοι οποίεςβαθμιαία θα επεκταθούν στην Ανατολική Στερεά , την Εύβοια, τη Θεσσαλία τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα επηρεαστούν και τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα .
Ιδιαίτερα για την Αττική από το απόγευμα του Σαββάτου έως και τις πρωινές της Κυριακής τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά .
Σταδιακή ύφεση της κακοκαιρίας αναμένεται από τη νύχτα του Σαββάτου στη Δυτική Ελλάδα και μέχρι το βράδυ της Κυριακής και στην υπόλοιπη Χώρα.
Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από την Γ.Γ.Π.Π. και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας , ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.  
Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα. Μέτρα αυτοπροστασίας* διατίθενται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π www.civilprotection.gr  και επιπλέον διανέμονται σε όλες τις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια .
Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη Γ.Γ.Π.Π.