Skip to main content

Press release

Εκδήλωση προς τιμήν του έργου της πολιτικής προστασίας στη Θεσσαλονίκη

Share this
Εκδήλωση προς τιμήν του έργου της πολιτικής προστασίας στη Θεσσαλονίκη - civilprotection.gov.gr

 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008, με πρωτοβουλία του Υπουργού Μακεδονίας - Θράκης κ. Μαργαρίτη Τζίμα και του Αναπληρωτή Γ.Γ.Π.Π. κ. Νίκου Κορτσάρη, ειδική εκδήλωση προς τιμήν όλων των συντελεστών στο έργο της Πολιτικής Προστασίας στη Μακεδονία και τη Θράκη.

            Ο Αναπληρωτής Γ.Γ.Π.Π. μεταξύ άλλων τόνισε: «Η σημερινή εκδήλωση είναι μια στιγμή τιμής για τις χιλιάδες στιγμές αγώνα όλων των συντελεστών της Πολιτικής Προστασίας, Πυροσβεστικής, Αεροπορίας, Αστυνομίας, Αγροφυλακής, Δασικών Υπηρεσιών, Λιμενικού Σώματος, Στρατού, Εθελοντών, Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, όλων των πολιτών. Είναι η στιγμή των πρωταγωνιστών. Είναι η αναγνώριση ενός μεγάλου έργου που συχνά αποτελεί αντικείμενο κριτικής και σχεδόν ποτέ αφορμή δημοσίου επαίνου. Εγώ επιδίωξα να είμαι παρών στα περισσότερα μεγάλης έκτασης συμβάντα πυρκαγιών στις τρεις περιφέρειες ευθύνης της γραμματείας. Η εικόνα που σχημάτισα είναι εκπληκτική. Και δυστυχώς παραμένει άγνωστη στους πολίτες, που δεν γνωρίζουν τον αγώνα των ανθρώπων στις πρώτες γραμμές της μάχης.  Η Πολιτική Προστασία οφείλει να έχει φυσική παρουσία δίπλα σε όσους επιχειρούν. Αυτή είναι η αντίληψη που διέπει όλους όσους είμαστε ενταγμένοι στις τάξεις της, από όποια θέση και αν την υπηρετούμε. Οι αριθμοί για την φετινή αντιπυρική περίοδο είναι εντυπωσιακοί - 30% περίπου λιγότερες πυρκαγιές, 60% περίπου λιγότερες καμένες εκτάσεις στη Μακεδονία και τη Θράκη.  Σήμερα όμως δεν τιμάμε τους αριθμούς. Τιμάμε τους ανθρώπους. Αυτούς που έφτιαξαν τους αριθμούς. Σήμερα αποδεικνύουμε σε όλους πως η πολιτεία είναι επαρκώς προστατευμένη και προετοιμασμένη όταν τα γεγονότα δεν ξεπερνούν τις λογικές προβλέψεις. Έχει μηχανισμούς προστασίας, έχει καλό σχεδιασμό, έχει άριστο συντονισμό. Έχει αξιόμαχους ένστολους, έχει έμπειρες υπηρεσίες, έχει ενεργούς πολίτες. Έχει ένα υψηλό επίπεδο Πολιτικής Προστασίας. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όλους.»

 

 

           Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν, με ειδική πλακέτα, για τη σημαντική προσφορά τους στην Πολιτική Προστασία, οι:

Πυροσβεστική:  Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών  Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Δημήτρης Φαφούτης

Αστυνομία: Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Αντώνης Μπάμιατζης

Στρατός: Διοικητής 113 Πτέρυγας Μάχης, Σμήναρχος Δημήτρης Στέκας, ως εκπρόσωπος του Γ΄Σ.Σ.

Εθελοντές: Επίτιμος Πρόεδρος Αερολέσχης Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Παπαζαφειρίου

Αγροφυλακή: Αντιστράτηγος  ε.α. Λαβδής Δημήτριος

Δασαρχεία: Δ/ντής Δασών Δράμας κ. Πασχάλης Χρήστος

Πολιτική Προστασία: Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκος Κορτσάρης

Λιμενικό: Κεντρικός Λιμενάρχης Θεσσαλονίκης Πλοίαρχος Θεοτόκης Καλαφάτης

Ανώνυμος Πολίτης: Το βραβείο παρέλαβε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης

            Στο κλείσιμο της εκδήλωσης η παριστάμενη ρεπόρτερ κ. Βιβή Ανδρίτσου παρέλαβε τιμητική πλακέτα, προς τιμή όλων των  δημοσιογράφων που καλύπτουν τη δράση όλων των φορέων της Πολιτικής Προστασίας και την οποία θα παραδώσει στην ΕΣΗΕΜΘ.