Skip to main content

Press release

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από 26 Δεκεμβρίου

Share this
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από 26 Δεκεμβρίου - civilprotection.gov.gr

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το Α.Α.04/2008 στις 24/12/2008 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ,  προειδοποιεί:

1. Σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Παρασκευή 26-12-08 στη Χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι περιοχές στις οποίες οι χιονοπτώσεις θα είναι ισχυρές καθώς και το ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από το οποίο θα χιονίσει είναι:

α. Η Δυτική και η Κεντρική Μακεδονία (ορεινά και περιοχές χαμηλού υψομέτρου)

β. Η Θεσσαλία (υψόμετρο πάνω από 300 μέτρα)

γ. Η Ήπειρος (υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα)

δ. Η Στερεά Ελλάδα (υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα)

ε. Η Πελοπόννησος (υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα)

2. Το Σάββατο 27-12-2008 θα διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες αλλά την Κυριακή 28-12-2008 τα φαινόμενα στη Βόρεια Ελλάδα, την Ήπειρο, το Β. Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου σταδιακά θα σταματήσουν.

Λεπτομέρειες  για την εξέλιξη  του καιρού των επομένων ημερών θα δίνονται  στα ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ της  Ε.Μ.Υ.

Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π.   και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά   υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις  ενδέχεται να δημιουργήσουν  προβλήματα. Μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π. και επιπλέον διανέμονται στις  Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.

Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη Γ.Γ.Π.Π.