Skip to main content

Press release

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από 13 Ιανουαρίου 2009

Share this
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από 13 Ιανουαρίου 2009 - civilprotection.gov.gr

 Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το Α.Α.01/2009 στις 13/01/2009 Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επιδείνωσης του Καιρού που εκδόθηκε από την Ε.Μ.Υ,  προειδοποιεί:

 Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τα Δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους.

   ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

     1.   Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες από απόψε το βράδυ θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, Δυτική Στερεά, τη Θεσσαλία, την Πελοπόννησο και από τις  πρωινές ώρες της Τετάρτης, τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά και το Βόρειο Αιγαίο.  

       2. Οι Νοτιοανατολικοί άνεμοι θα έχουν ένταση 8 με 9 μποφόρ και τοπικά σήμερα στο Ιόνιο 10 μποφόρ.

       3. Ύφεση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα Δυτικά .

    Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιοι φορείς και οι υπηρεσίες από τη Γ.Γ.Π.Π.   και βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.

     Παράλληλα η Γ.Γ.Π.Π., εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν σοβαρά   υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις  ενδέχεται να δημιουργήσουν  προβλήματα. Μέτρα αυτοπροστασίας διατίθενται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Π.Π. και επιπλέον διανέμονται στις  Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια.

   Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση από τη Γ.Γ.Π.Π.