Skip to main content

Press release

Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΓΓΠΠ και «Αλληλεγγύης» της Εκκλησίας

Share this
Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΓΓΠΠ και «Αλληλεγγύης» της Εκκλησίας - civilprotection.gov.gr

Σήμερα 18 Μαΐου και ώρα 11.30, υπεγράφη στο ξενοδοχείο Classical Athens Imperial, ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΑΝΤΙΛΗΨΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ της ΓΓΠΠ και της ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ της Εκκλησίας της Ελλάδος "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτη Μουζά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.    

        Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, ο Υπουργός Εσωτερικών Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλείας και Ωλένης κ. Γερμανός, Πρόεδρος του Δ.Σ της ΜΚΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, εκπρόσωποι των συνεργαζόμενων φορέων όπως, ο Υπαρχηγός του Π.Σ., εκπρόσωπος των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ & ΕΛ.ΑΣ., εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και στελέχη των δύο φορέων.  

        

       Η υπογραφή του Μνημονίου αποτελεί γεγονός ιδιαιτέρα σημαντικό καθώς δύο φορείς με σαφώς διακριτούς ρόλους, Εκκλησία και Πολιτεία συνεργάζονται με στόχο την προστασία της ζωής και την ουσιαστική δράση για κοινωνική προσφορά και ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.

      Με την υπογραφή του Μνημονίου οι συμβαλλόμενοι συμφωνούν για τη δυνατότητα αξιοποίησης του εθελοντικού δικτύου για αλληλοϋποστήριξη σε αντίστοιχα θέματα, όπως διάθεση εθελοντών, συμμετοχή & ανάληψη εθελοντικών επιδοτούμενων προγραμμάτων κλπ. Επίσης για την άμεση συνεργασία και συνδρομή σε καταστάσεις κρίσης καθώς και ενημέρωσης του κοινού με διοργάνωση σεμιναρίων, ημερίδων, εκθέσεων, παραγωγής και διανομής έντυπου ενημερωτικού υλικού και εκπόνησης κοινού εκπαιδευτικού προγράμματος για την ικανότητα απόκρισης και πρόληψης του κινδύνου, έχοντες ως γνώμονα ότι η ικανότητα αντιμετώπισης μιας καταστροφής  από εκπαιδευμένους πολίτες  μπορεί να είναι καθοριστική για την, κατά το δυνατόν, μείωση των συνεπειών.