Skip to main content

Press release

Διμερής συνάντηση Ελλάδας – Γερμανίας για την αναδιοργάνωση του Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Share this
Διμερής συνάντηση Ελλάδας – Γερμανίας για την αναδιοργάνωση του Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας - civilprotection.gov.gr

Στα πλαίσια επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ελλάδα αντιπροσωπεία βουλευτών του Γερμανικού Κοινοβουλίου με επικεφαλής τον Dr Max Stadler Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εσωτερικής Πολιτικής της Ομοσπονδιακής Κάτω Βουλής, πραγματοποιήθηκε σήμερα διμερής συνάντηση στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με θέμα την Ελληνο-Γερμανική συνεργασία στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Η Γερμανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία ενημερώθηκε για τα μέτρα που λαμβάνει η Ελλάδα για την προστασία των Ελλήνων και Ευρωπαίων πολιτών από φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές καθώς και για το στρατηγικό σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας για τα επόμενα χρόνια, με έμφαση στην αναδιοργάνωση του Εθνικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

     Στελέχη της ΓΓΠΠ παρουσίασαν το θεσμικό πλαίσιο Πολιτικής Προστασίας της χώρας καθώς και τις αρχές λειτουργίας του Κέντρου Επιχειρήσεων της ΓΓΠΠ σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Μετά από αίτημα της Γερμανικής πλευράς, πραγματοποιήθηκε ειδικότερη παρουσίαση για τις διεθνείς συνεργασίες που αναπτύσσει η ΓΓΠΠ με έμφαση στην "Πρωτοβουλία FIRE - 5".

    Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν το εξαιρετικό επίπεδο της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας και Γερμανίας στον τομέα των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών και διατύπωσαν την κοινή βούληση για συνέχιση και ενίσχυση αυτής της συνεργασίας.