Skip to main content

Press release

Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού

Share this
Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού - civilprotection.gov.gr

Στα πλαίσια εορτασμού της 5η Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού, όπως αυτή ορίστηκε με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, απευθύνω χαιρετισμό στους Εθελοντές της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

    Στην εποχή μας οι εθελοντές είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ανθρωπισμού και κοινωνικής ευαισθησίας και είναι χρέος όλων μας, αλλά κυρίως της πολιτείας, να προωθήσει την αξία τους με το καλύτερο δυνατό τρόπο.

    Η Ημέρα του Εθελοντισμού μου δίνει την ευκαιρία να εκφράσω την εκτίμησή μου απέναντι στην πολύτιμη προσφορά των Εθελοντών, οι οποίοι  και αυτή την χρονιά προσέφεραν  αξιόλογο έργο  στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από τη συμβολή τους δίνουν ένα μήνυμα στους πολίτες προκειμένου, ο κάθε ένας από εμάς να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο, ιδίως όσον αφορά  την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.  

    Η ΓΓΠΠ, ακολουθώντας τις επιταγές της σύγχρονης κοινωνίας, έχει θέσει την ολοκλήρωση του Συστήματος Εθελοντισμού ως μία από τις προτεραιότητές της, γι’ αυτό και κύριο στόχο αποτελεί η όσο το δυνατό καλύτερη αξιοποίηση του δυναμικού των Εθελοντών.

    Εύχομαι να συνεχιστεί το αξιόλογό σας έργο και στο μέλλον.