Skip to main content

Press release

Καθοριστική η γυναικεία παρουσία στο έργο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Share this
Καθοριστική η γυναικεία παρουσία στο έργο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας - civilprotection.gov.gr

 «Οι γυναίκες αποτελούν το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για το έργο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας» τονίζει ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεόδωρος Μπούφης, επ’ ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας που γιορτάζεται σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010 σε όλο τον κόσμο.

     «Με την ευαισθησία, την ικανότητα ταχύτατης προσαρμογής σε αντίξοες συνθήκες και την αποτελεσματικότητα σε περίπλοκα θέματα που τις διακρίνει συμβάλλουν δυναμικά και ευεργετικά  στις επιχειρήσεις διάσωσης ανθρώπινων ζωών στις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές. Εξίσου καθοριστική  είναι η συμβολή τους στο Σύστημα Εθελοντισμού Πολιτικής Προστασίας, που καθιέρωσε η Γενική Γραμματεία το 2002.»

     Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τονίζει ο  Γενικός Γραμματέας, συνυπηρετούν μαζί με τους άντρες συναδέρφους τους γυναίκες στελέχη της δημόσιας διοίκησης και γυναίκες που ανήκουν στα σώματα Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής.

     «Γυναίκες και άνδρες, όλοι όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επιστρατεύουν την ίδια άμιλλα και αυταπάρνηση όποτε τούς ζητηθεί. Ευχή και στόχος όλων μας είναι οι κατακτήσεις που πέτυχαν οι Ελληνίδες γυναίκες μέχρι σήμερα στον προσωπικό, επιστημονικό, επαγγελματικό και κοινωνικό τομέα να προωθηθούν με ακόμη μεγαλύτερη θέληση και περισσότερη αισιοδοξία, αποβαίνοντας κάθε φορά υπέρ του κοινωνικού συνόλου στη χώρα μας και πέραν αυτής» υπογραμμίζει ο Γενικός Γραμματέας κ. Θεόδωρος Μπούφης.