Skip to main content

Press release

Η εθελοντική δράση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

Share this
Η εθελοντική δράση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας - civilprotection.gov.gr

Ολοκληρώνεται αυτό  το σαββατοκύριακο, 26 & 27 Ιουνίου 2010, η εθελοντική δράση του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού», η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. 

    Η εθελοντική αυτή δράση πρόληψης και προστασίας από πυρκαγιές κατά τη θερινή περίοδο πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό (100) ετών ζωής και δημιουργίας του Ελληνικού Προσκοπισμού.

    Συνολικά η δράση «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού» περιλαμβάνει 24 δήμους και περισσότερα από 30 σημεία της Αττικής. Πιο συγκεκριμένα, ξεκίνησε τμηματικά το σαββατοκύριακο 12 & 13 Ιουνίου 2010,  με αποψιλώσεις στα προσκοπικά κέντρα των δήμων Λαυρεωτικής και  Νέας Μάκρης και το περιβαλλοντικό πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στα όρια των δήμων Αγίων Αναργύρων, Καματερού και Ιλίου. Συνεχίστηκε το επόμενο σαββατοκύριακο 19 & 20 Ιουνίου στους αρχαιολογικούς χώρους Ραμνούντος, Βραυρώνας, Ιερό Αιγυπτίων Θεών στη Νέα Μάκρη, Σούνιο, Φιλοπάππου, Πεντέλη, Πάρνηθα και Τουρκοβούνια. Σε αυτό το τρίτο και τελευταίο σαββατοκύριακο, 26 & 27 Ιουνίου 2010, προγραμματίζεται η αποψίλωση σε είκοσι ένα (21) αλσύλλια και πάρκα σε δεκαοχτώ (18) δήμους της Αττικής. 

    «Η αμέλεια, συμπεριφορά με την οποία αντιμετωπίζεται συχνά το περιβάλλον, αποτελεί κύρια αιτία εκδήλωσης πυρκαγιών στον τόπο μας. Η πρωτοβουλία ‘100 πάρκα και χώροι πολιτισμού’ του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων επιβεβαιώνει τη σημασία του εθελοντισμού στην εξάλειψη τέτοιων συμπεριφορών και στην προώθηση της συμμετοχής των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος» επισημαίνει ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης.