Skip to main content

Press release

Σύσκεψη στη Γ.Γ.Π.Π. του ΥΠΡΟΠΟ, με αφορμή την επίσκεψη της Κινεζικής Αντισεισμικής Υπηρεσίας στις 12 Ιουνίου

Share this
Σύσκεψη στη Γ.Γ.Π.Π. του ΥΠΡΟΠΟ, με αφορμή την επίσκεψη της Κινεζικής Αντισεισμικής Υπηρεσίας στις 12 Ιουνίου - civilprotection.gov.gr

 12 Ιουνίου 2012

      Παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κου Θεοδώρου Μπούφη, πραγματοποιήθηκε στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) συνάντηση με την Κινεζική Αντισεισμική Υπηρεσία (ΚΑΥ).

      Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον κ. Μπούφη, στελέχη της ΚΑΥ με επικεφαλής τον αναπληρωτή προέδρο κο ZHAO Heping, παρουσία εκπροσώπου της Κινεζικής Πρεσβείας στην Αθήνα καθώς και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων.

      Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και χρήσιμων πληροφοριών σε ό,τι αφορά στον τρόπο εργασίας των υπηρεσιών στο πεδίο των εκτάκτων αναγκών, της απόκρισης και της διερεύνησης πιθανής μελλοντικής συνεργασίας.

       Ο κ. Μπούφης  τόνισε ότι «“Αιφνίδιας εκδήλωσης” ή “σύνθετη” καταστροφή, ο σεισμός και οι συνέπειες του μπορούν να διακόψουν όλες τις συνιστώσες μιας οικονομίας της αγοράς, πλήττοντας τόσο υποδομές όσο και έμψυχο δυναμικό. Η ΓΓΠΠ, ως ο αρμόδιος κρατικός φορέας για το συντονισμό του συνολικού, πολυσύνθετου εγχειρήματος της αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών, όπως αυτές προκύπτουν ως συνέπεια των φυσικών και ανθρωπογενούς προέλευσης καταστροφών, έχει ως στόχο μεταξύ άλλων και τον συντονισμό των φορέων στην άμεση απόκριση για τη διαχείριση των συνεπειών, από την εκδήλωση σεισμών».