Skip to main content

Press release

Σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκα, σχετικά με τις διαδικασίες ελέγχου των προπαρασκευαστικών δράσεων και έργων των Περιφερειών και Δήμων της χώρας που έχουν στόχο την άμεση απόκριση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Share this
Read the Press Release in pdf
Σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκα, σχετικά με τις διαδικασίες ελέγχου των προπαρασκευαστικών δράσεων και έργων των Περιφερειών και Δήμων της χώρας που έχουν στόχο την άμεση απόκριση του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας - civilprotection.gov.gr

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2014

Πραγματοποιήθηκε στις 08/12/2014 στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, υπό το συντονισμό του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας κ. Σεραφείμ Τσόκα και τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέως Πρόνοιας κας Έφη Μπέκου, σύσκεψη σχετικά με τις διαδικασίες ελέγχου των προπαρασκευαστικών δράσεων και έργων των Περιφερειών και Δήμων της χώρας που έχουν στόχο την άμεση απόκριση του μηχανισμού πολιτικής προστασίας σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμικών φαινομένων.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εσωτερικών και του Υπουργείου Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων, οι Αντιπεριφερειάρχες, Βορείου Τομέα Αττικής κ. Καραμέρος, Πελοποννήσου κ. Παπαγγελόπουλος,  Ηρακλείου κ. Κουκιαδάκης, Καρδίτσας κ. Τσιάκος,  ο εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Χαρδαλιάς καθώς και εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες για θέματα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών Αττικής, Θεσσαλίας, Ιονίων Νήσων, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και Δυτικής Ελλάδας.

 

Στην ανωτέρω σύσκεψη τοποθετήθηκαν οι υπεύθυνοι των Περιφερειών για θέματα Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την ετοιμότητα των υπηρεσιών τους σε ενδεχόμενο εκδήλωσης σεισμικού φαινομένου και συζητήθηκαν  τρόποι επίλυσης επιμέρους ζητημάτων που συνδέονται με τον κεντρικό σχεδιασμό και τη συνεργασία των φορέων στην από κοινού αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που ενδέχεται να προκύψουν έπειτα από σεισμούς στο αντικείμενο αρμοδιότητάς τους.