Skip to main content

Press release

* Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα σε Δήμους της βόρειας Αττικής

Share this
*  Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα σε Δήμους της βόρειας Αττικής - civilprotection.gov.gr

Αθήνα, Τρίτη 05 Ιανουαρίου 2016

 

Ο Γενικός Γραμματέας, κ. Γιάννης Καπάκης, κατά τη διάρκεια της επέλευσης κύματος κακοκαιρίας με χιονοπτώσεις, επισκέφτηκε Δήμους της βόρειας Αττικής όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει από κοντά την εφαρμογή του σχεδιασμού σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων.

Πιο συγκεκριμένα κατά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, πραγματοποίησε επισκέψεις σε Πεντέλη και Βριλήσσια. Με την ευκαιρία αυτή συνομίλησε με τους Δημάρχους, κ. Δημήτρη Στεργίου Καψάλη και κ. Ξενοφών Μανιατογιάννη, καθώς και με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), κ. Βλάσση Σιώμο και τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πεντέλη Εν Δράσει, κ. Αντώνη Φειδοπιάστη, για ζητήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην προσπάθειά της να ανταποκριθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της.

Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ετοιμότητα του συνόλου των Υπηρεσιών αλλά και για τον σχεδιασμό πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από χιονοπτώσεις και παγετό, καθώς και για το επίπεδο υλοποίησής τους από τις τοπικές Αρχές. Σε δηλώσεις του μάλιστα ο κ. Καπάκης τόνισε ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ως επιτελικός φορέας κεντρικής διοίκησης, διενεργεί κάθε απαραίτητη ενέργεια ώστε να ενισχυθούν οι Δημοτικές και Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, στο κρίσιμο έργο που έχουν να επιτελέσουν κατά την χειμερινή περίοδο.