Skip to main content

Press release

* Σεισμική δόνηση στην Ηλεία με περιορισμένες υλικές ζημιές

Share this
Read the Press Release in pdf
*  Σεισμική δόνηση στην Ηλεία με περιορισμένες υλικές ζημιές - civilprotection.gov.gr

Αθήνα, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

 

Σε συνέχεια της σεισμικής δόνησης μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η οποία σημειώθηκε χτες (15/02/2016) και ώρα 20:55 το απόγευμα στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από τις πρώτες ώρες τελεί σε στενή συνεργασία και παρακολουθεί τις ενέργειες όλων των αρμόδιων φορέων πολιτικής προστασίας στην περιοχή.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης βρίσκεται σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Διονύσιο Μπαλιάκο καθώς και με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Γεώργιο Γεωργιόπουλο για την παρακολούθηση των δράσεων πολιτικής προστασίας στο πλαίσιο αντιμετώπισης τυχόν προβλημάτων. Ενώ για τα ζητήματα τα οποία συνδέονται με την εξέλιξη του σεισμικού φαινομένου ενημερώνεται από τον Πρόεδρο του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), κ. Ευθύμιο Λέκκα.

Σύμφωνα με τις έως τώρα αναφορές, εξαιτίας του σεισμού έχουν προκληθεί περιορισμένης έκτασης κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, για τις οποίες εργάζεται ειδικό συνεργείο προς αποκατάσταση της κυκλοφορίας (άρση εμποδίων κτλ). Προκλήθηκαν επίσης περιορισμένες υλικές ζημιές σε οικοσυσκεύες κατοικιών στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε το φαινόμενο.