Skip to main content

Press release

* Συμμετοχή της χώρας μας στην αποστολή εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στις πληγείσες από τον πρόσφατο σεισμό περιοχές της Ιταλίας

Share this
Read the Press Release in doc
* Συμμετοχή της χώρας μας στην αποστολή εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας στις πληγείσες από τον πρόσφατο σεισμό περιοχές της Ιταλίας - civilprotection.gov.gr

Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

Σε συνέχεια του πρόσφατου καταστροφικού σεισμού που έπληξε την Ιταλία, η ιταλική Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας στις 7 Σεπτεμβρίου, με αίτημα την αποστολή ομάδας εξειδικευμένων επιστημόνων σε διάφορους τομείς.

Η Ελλάδα και ειδικότερα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) με τη σειρά της ενημέρωσε όλους τους Έλληνες εμπειρογνώμονες, από τους οποίους τέσσερις εκδήλωσαν ενδιαφέρον και ένας τελικά επελέγη,  ο οποίος προέρχεται από τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας (ΟΑΣΠ). Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων αναμένεται να φθάσει αύριο στις πληγείσες περιοχές της χώρας.

Είναι γνωστό πως η ΓΓΠΠ έθεσε στη διάθεση των Ιταλικών Αρχών και στο πλαίσιο της εξαιρετικής συνεργασίας Αθήνας-Ρώμης κάθε δυνατή βοήθεια.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης εξέφρασε ήδη την ικανοποίησή του για την επιλογή Έλληνα εμπειρογνώμονα δηλώνοντας πως πέρα από την βοήθεια προς την Ιταλία, η παρουσία Ελλήνων αξιωματούχων σε μεγάλες καταστροφές, όπως η πρόσφατη στην Ιταλία, αποτελεί προστιθέμενη αξία και για την ΓΓΠΠ και τις Ελληνικές Αρχές μέσω των διδαγμάτων και των παρατηρήσεων που μπορούν να μεταφυτευθούν στη χώρα μας.