Skip to main content

Press release

* Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στο Συνέδριο για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία & Πολιτική Προστασία

Share this
Read the Press Release in pdf
*  Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας στο Συνέδριο για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία & Πολιτική Προστασία - civilprotection.gov.gr

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2016

 

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, έδωσε σήμερα το παρόν , χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου που διοργάνωσαν από κοινού η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και ο Σύλλογος Τεχνικών Ασφαλείας Ελλάδος, με θέμα την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία και την Πολιτική Προστασία. Στο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Μεταφορών, απηύθηναν χαιρετισμό μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών κ. Καραμέρος, ο Αρχηγός του Π.Σ. κ. Καπέλιος , εκπρόσωποι Κομμάτων και ο Δήμαρχος Πεντέλης κ. Στεργίου.

Στον χαιρετισμό του, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας σημείωσε την ιδιαίτερη σχέση μεταξύ των θεμάτων Πολιτικής Προστασίας με αυτών της Υγείας και Ασφάλειας, καθώς όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας καλούνται να δράσουν και να επιχειρήσουν σ’ ένα αυξημένης επικινδυνότητας περιβάλλον.

Ο κ. Καπάκης υπογράμμισε  τη σημασία που αποδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην αναζήτηση βέλτιστων πρακτικών και τεχνικών, που ενισχύουν και θωρακίζουν το επίπεδο ασφάλειας των εμπλεκομένων κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης ανάγκης, σημειώνοντας ότι , πρώτη στόχευσή του είναι η θεσμοθέτηση του Αξιωματικού Ασφαλείας, ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για τη τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων Υγείας και Ασφάλειας, κατά τη διάρκεια μεγάλων περιστατικών.

Κλείνοντας, ευχήθηκε στους διοργανωτές το συνέδριο να αποτελέσει πρόσφορο έδαφος ενός γόνιμου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκομένων,  συμβάλλοντας  στην αναδιαμόρφωση της εργασιακής πρακτικής και του αντίστοιχου θεσμικού πλαισίου προς μια αποδοτικότερη μορφή, προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας στο σύνολό της.