Skip to main content

Press release

* Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στην άσκηση «Αθηνά» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Share this
Read the Press Release in pdf
*  Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στην άσκηση «Αθηνά» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας - civilprotection.gov.gr

Αθήνα, 01 Νοεμβρίου 2016

 

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, παρευρέθηκε, στην άσκηση πολιτικής προστασίας «Αθηνά», που διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, σε σχολείο της Κοζάνης και αφορούσε στην εκκένωση και διάσωση εγκλωβισμένων μαθητών Γυμνασίου γενικής και ειδικής αγωγής από το κτήριο που έχει υποστεί καταστροφές μετά από την εκδήλωση μεγάλου σεισμού.

Στον εναρκτήριο χαιρετισμό του προς τους διοργανωτές και συμμετέχοντες της άσκησης, ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε με έμφαση την σπουδαιότητα του μηνύματος που φέρει η διοργάνωση, καθώς αποτελεί ένα πανανθρώπινο διακύβευμα εκπεφρασμένο και διαμέσου των Ηνωμένων Εθνών, η πρόνοια για την ισότιμη προστασία των ατόμων με αναπηρία απέναντι στις φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές καθώς και για την καθολική τους προσβασιμότητα σε όλους τους δημόσιους χώρους.

Ο κ. Καπάκης υπογράμμισε την πρωτοπορία της άσκησης τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, εργάζεται προς την κατεύθυνση της βέλτιστης και πλέον αποτελεσματικής προετοιμασίας και ενημέρωσης των ατόμων με αναπηρία ενόψει φυσικών καταστροφών και τεχνολογικών ατυχημάτων.

Κλείνοντας την ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις δράσεις που αναπτύσσονται από την Γενική Γραμματεία σε συνεργασία με συναρμόδιους φορείς, ώστε να αναπτυχθεί σύντομα μια ευρύτερη εκπαιδευτική πολιτική στα σχολεία αναφορικά με την πολιτική προστασία, με σκοπό την ορθή και εναρμονισμένη ενημέρωση και των μαθητών προς όφελος της αποτελεσματικής τους προστασίας από τις καταστροφές.