Skip to main content

Press release

* Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με τον Πρέσβη της Γαλλίας.

Share this
Read the Press Release in pdf
Sample

Sample File

Αθήνα, 23 Νοεμβρίου 2016

 

            Με τον Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας  κ. Christophe Chantepy συναντήθηκε σήμερα 23/11/2016,  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης στην έδρα της Πρεσβείας της Γαλλίας.

            Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη σημαντική προσφορά της Γαλλίας  σε ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα μας, στο πλαίσιο της  ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

            Ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε στον Πρέσβη της Γαλλίας τις ευχαριστίες εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας την εξαιρετική  συνεργασία με την ομόλογη Εθνική Αρχή Πολιτικής Προστασίας. Αναφέρθηκε στην μακροχρόνια σχέση των δύο χωρών και επεσήμανε την καθοριστική συμβολή της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας, όποτε αυτή ζητήθηκε από τη χώρα μας.

            Ο Πρέσβης της Γαλλίας από την πλευρά του, μετέφερε στον Γενικό Γραμματέα τα συγχαρητήρια της Γαλλικής Κυβέρνησης για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και τόνισε ότι η Γαλλία θα είναι πάντα στο πλευρό της Ελλάδας. Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην υπογραφή του Οδικού Χάρτη Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, μέσα στο οποίο συγκαταλέγεται και ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας.

           Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν για την ενίσχυση και την συνέχιση της άριστης και αγαστής συνεργασίας στο πλαίσιο της μακρόχρονης συνεργασίας των Εθνικών Αρχών Πολιτικής Προστασίας της Γαλλίας.