Skip to main content

Press release

* Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συμμετέχει σε εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού

Share this
Read the Press Release in pdf
*  Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συμμετέχει σε εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού - civilprotection.gov.gr

Αθήνα, 8 Δεκεμβρίου 2016

 

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συμμετείχε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ανάπτυξης Πηλίου, την Τετάρτη 7/12/2016, στο Βόλο με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης, στον χαιρετισμό του, αφού συνεχάρη τους διοργανωτές της εκδήλωσης, αναφέρθηκε στην καθοριστική σημασία του εθελοντισμού, ιδιαίτερα στις μέρες μας, ο οποίος, ειδικά  στο πεδίο των εκτάκτων αναγκών, έχει θωρακίσει τα τελευταία χρόνια το σύστημα πολιτικής προστασίας της Χώρας μας.  

Επίσης, τόνισε ότι ο εθελοντισμός αποτελεί πλέον ένα κίνημα που διαρκώς εξαπλώνεται και αγγίζει όλο και περισσότερο τις απομακρυσμένες περιοχές, εκεί που πολλές φορές η κρατική πρόνοια είναι δύσκολο να φτάσει.   

Για το σύστημα πολιτικής προστασίας στο πεδίο του εθελοντισμού συνολικά μίλησε η κα. Ειρήνη Κραμπή.

Στην εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας απένειμε τιμητικές πλακέτες σε εθελοντικές οργανώσεις της τοπικής κοινωνίας του Βόλου. Συγκεκριμένα, βράβευσε το Γηροκομείο Βόλου, την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Μαγνησίας, το Κέντρο Σίτισης Ιερού Αγίου Νικόλαου Βόλου «Δος Ημίν Σήμερον», την Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου, την Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδος, την Λέσχη Ελλήνων Αλεξιπτωτιστών Μαγνησίας, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νέοπλασματικές Παθήσεις «Η Πίστη», τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοσιών Νομού Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη» και τον Σύλλογο Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος».

Τελειώνοντας, ο Πρόεδρος του Iνστιτούτου Ανάπτυξης Πηλίου απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Καπάκη για το έργο που επιτελεί η Γ.Γ.Π.Π. στην ανάπτυξη του εθελοντισμού.