Skip to main content

Press release

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Κορέας

Share this
Read the Press Release in pdf
Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Δημοκρατίας της Κορέας - civilprotection.gov.gr

Αθήνα, 01 Αυγούστου 2019

Πραγματοποιήθηκε χθες, 31 Ιουλίου 2019, στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, συνάντηση του Προξένου της Δημοκρατίας της Κορέας στην Αθήνα κ. Minwoo Park και της κας Eun Boul Ko, στέλεχος της Πρεσβείας με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Την αντιπροσωπεία της Κορέας υποδέχτηκε η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων, Εθελοντισμού-Εκπαίδευσης και Εκδόσεων, Δρ Όλγα Κακαλιάγκου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της κορεατικής πλευράς σχετικά με το σύστημα διαχείρισης εκτάκτων αναγκών στη χώρα μας, καθώς και η διερεύνηση πιθανών πεδίων συνεργασίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας. Ο κος Park ευχαρίστησε την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την πραγματοποίηση της συνάντησης και αναφέρθηκε στις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών σε γενικότερο πλαίσιο. Επιπλέον, στο πλαίσιο της παρουσίασης του εθνικού συστήματος πολιτικής προστασίας της χώρας μας αναφέρθηκαν οι βασικότεροι κίνδυνοι φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών στην Ελλάδα.

Τέλος, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν η προστασία των Κορεατών πολιτών που επισκέπτονται τη χώρα μας ιδίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και η διαδικασία ενημέρωσης των κορεατικών προξενικών αρχών σε περίπτωση καταστροφών που επηρεάζουν Κορεάτες πολίτες, όπως επίσης και οι ασκήσεις ετοιμότητας έναντι καταστροφών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και η πιθανή συμμετοχή των κορεατικών διπλωματικών αρχών σε αυτές.