Ανακοίνωση

CYBERKIDS: Γονείς και παιδιά ενημερωθείτε για την ασφάλεια στο διαδίκτυο με παιχνίδια και συμβουλές

Sample

Δημιουργήθηκε και λειτουργεί υπό την αιγίδα και την επίβλεψη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τουΑρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Cyberkids είναι μία πρωτοβουλία που υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τη χορηγία της εταιρείας παροχής υπηρεσιών κινητής, σταθερής τηλεφωνίας και internet «WIND ΕΛΛΑΣ» στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών ηλικίας μέχρι 12 ετών, καθώς και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Το CyberKids αποσκοπεί στην ασφαλή εξοικείωση του κοινού με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με το internet.
Στόχος της δημιουργίας του είναι η προβολή των θετικών πλευρών του διαδικτύου, όπως είναι η ανεύρεση χρήσιμων πληροφοριών και η ψυχαγωγία. Παράλληλος στόχος είναι η ενημέρωση για τους πιθανούς κινδύνουν που κρύβονται.
Οι γονείς μπορούν να επισκεφτούν το CyberKids μαζί με τα παιδιά τους, να διασκεδάσουν και να ενημερωθούν για το πώς μπορούν να πλοηγηθούν με ασφάλεια.

Θα ανακαλύψουν παιχνίδια για παιδιά με σκοπό την εξοικείωσή τους με θέματα ασφαλείας του διαδικτύου αλλά και πληροφορίες και επιμορφωτικά video από τα Cyberkids προς τους γονείς για το πώς να χειριστούν δύσκολες καταστάσεις που προκύπτουν από την αλληλεπίδραση παιδιού και διαδικτύου.