Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ανακοίνωση

* 8 Μαρτίου – Διεθνής Ημέρα Γυναικών

Μοιράσου το
Διαβάστε την Ανακοίνωση σε pdf
Sample

Αθήνα, 08 Μαρτίου 2017

 

Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις γυναίκες και στους μεγάλους αγώνες που έχουν δώσει για την ισότιμη θέση τους στον κόσμο. Από όλα τα πεδία των γυναικείων διεκδικήσεων δεν μπορεί να απουσιάζει αυτό της μάχης ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση, στις συνέπειες των φυσικών καταστροφών, καθώς και απέναντι στις μεγάλες ανθρωπιστικές κρίσεις.

Οι γυναίκες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πολιτικής προστασίας, είτε με την εθελοντική τους δράση, είτε ως εξειδικευμένοι εμπειρογνώμονες και επικεφαλής αρμόδιων φορέων προσφέρουν ανυπολόγιστη βοήθεια στον αγώνα της παγκόσμιας κοινότητας για ένα καλύτερο, αειφόρο μέλλον, υλοποιώντας έτσι με τον πιο εμφατικό τρόπο, το σύνθημα της φετινής εκστρατείας «Γίνε δυνατή για την αλλαγή» (#BeBoldForChange). Δεν είναι διόλου τυχαίο που σήμερα σε παραδοσιακά ανδροκρατούμενα επαγγέλματα και δραστηριότητες, όπως αυτό του πυροσβέστη και του διασώστη, οι γυναίκες σταδιοδρομούν και διαπρέπουν, προσφέροντας σπουδαία συμβολή στο πεδίο των εκτάκτων αναγκών με μια ιδιαίτερη, διορατική και άκρως αποτελεσματική δράση.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας υιοθετεί πλήρως το μήνυμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η ισότητα των φύλων δεν είναι ένας φιλόδοξος στόχος αλλά θεμελιώδες δικαίωμα και θα συνεχίσει να ενθαρρύνει και να προασπίζει τη συμμετοχή των γυναικών σε κάθε τομέα ανθρώπινης δράσης, συμπεριλαμβανομένου και αυτόν της πολιτικής προστασίας.