Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου

Ορισμός Ομάδας Διαχείρισης Χημικών, Βιολογικών, Ραδιολογικών, Πυρηνικών απειλών και συμβάντων

Μοιράσου το
Ορισμός Ομάδας Διαχείρισης Χημικών, Βιολογικών, Ραδιολογικών, Πυρηνικών απειλών και συμβάντων - civilprotection.gov.gr

Υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης, η Απόφαση ορισμού των μελών της Υποστηρικτικής Ομάδας Διαχείρισης Χημικών, Βιολογικών, Ραδιολογικών και Πυρηνικών Απειλών και Συμβάντων.

Η Υποστηρικτική Ομάδα, η οποία συστήθηκε λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία που αποκτήθηκε κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, υπάγεται στο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας και αποτελεί επιτελικό συμβουλευτικό όργανο που υποστηρίζει σε τακτικό, επιχειρησιακό και πολιτικό επίπεδο τις δυνάμεις και τα όργανα Πολιτικής Προστασίας για την διαχείριση συμβάντων ή απειλών που οφείλονται είτε σε ατύχημα είτε είναι αποτέλεσμα τρομοκρατικής ενέργειας και μπορούν να προκαλέσουν καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Η ομάδα στελεχώνεται από υπαλλήλους με κατάλληλη επιστημονική γνώση και εξειδίκευση, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των Υπουργείων Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δ.Ε., Υγείας και Κ.Α. και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος.