Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου

Yπογραφή Διμερούς Συμφωνίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας - Μαυροβουνίου

Μοιράσου το
Yπογραφή Διμερούς Συμφωνίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας Ελλάδας - Μαυροβουνίου - civilprotection.gov.gr

 

Την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009, υπό την παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ξεκίνησε διμερής συμφωνία συνεργασίας σε θέματα Πολιτικής Προστασίας μεταξύ Ελλάδας και Μαυροβουνίου. Τη συμφωνία υπέγραψαν από Ελληνικής Πλευράς ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Μαργαρίτης  Μουζάς και εκ μέρους του Μαυροβουνίου ο Αναπληρωτής Υπουργός αρμόδιος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας κ. Zoran Begovic.  

    Ο κος Begovic βρίσκεται στην Αθήνα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στα πλαίσια της 2ης Στρογγυλής Τράπεζας της Πρωτοβουλίας Αδριατικής Ιονίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου υπό Ελληνική Προεδρία. Το Μαυροβούνιο και η Ελλάδα είναι ιδρυτικά μέλη της Πρωτοβουλίας από το 2000.

 

Η διμερής συμφωνία εστιάζει στην αμοιβαία συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα προστασίας από φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές καθώς και σε θέματα αμοιβαίας συνδρομής σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών. Ειδικότερη μνεία γίνεται στην ανταλλαγή πληροφόρησης, στη συνεργασία μεταξύ των ανθρωπιστικών οργανώσεων καθώς και σε θέματα εκπαίδευσης.

   Η διμερής συμφωνία Ελλάδας – Μαυροβουνίου, εντάσσεται στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, από το 2007, για την ανάπτυξη ισχυρών διμερών συνεργασιών στα Βαλκάνια στον τομέα των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.