Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου

Σύγκληση Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Π.Π. για την αντιπυρική περίοδο 2009

Μοιράσου το
Σύγκληση Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Π.Π. για την αντιπυρική περίοδο 2009 - civilprotection.gov.gr

Υπό την Προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου θα πραγματοποιηθεί  αύριο Τετάρτη 29 Απριλίου 2009 και ώρα 09.00 στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η ετήσια Σύσκεψη του Κεντρικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΚΣΟΠΠ) με αποκλειστικό αντικείμενο το «Συντονισμό των φορέων σε κεντρικό επίπεδο για τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών 2009».

          Στη σύσκεψη οι Γενικοί Γραμματείς των συναρμόδιων Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ, Ανάπτυξης, Μεταφορών και Επικοινωνιών, Πολιτισμού, Εμπορικής Ναυτιλίας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Άμυνας, Οικονομίας και Οικονομικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και οι Πρόεδροι της Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. και της Ε.Ν.Α.Ε. θα ανακοινώσουν τα μέτρα αρμοδιότητάς των με σκοπό το συντονισμό των ενεργειών εν όψει της αντιπυρικής περιόδου 2009.

          Επιπλέον αναμένεται η λήψη απόφασης για την εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και «ευπαθείς» περιοχές σε ημέρες και ώρες που θεωρούνται επικίνδυνες.

          Με το πέρας της σύσκεψης θα γίνουν δηλώσεις από τον κ. Υπουργό Εσωτερικών στα Μ.Μ.Ε. για την αντιπυρική περίοδο 2009.