Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου

Σύσκεψη υπό την προεδρία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα με θέμα την «Εξειδίκευση μέτρων για την Αντιπυρική προστασία περιοχών υψηλού κινδύνου στην Αττική»

Μοιράσου το
Σύσκεψη υπό την προεδρία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Μανώλη Όθωνα με θέμα την «Εξειδίκευση μέτρων για την Αντιπυρική προστασία περιοχών υψηλού κινδύνου στην Αττική» - civilprotection.gov.gr

Υπό την προεδρία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Μανώλη Όθωνα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σύσκεψη με θέμα την «Εξειδίκευση μέτρων για την Αντιπυρική προστασία περιοχών υψηλού κινδύνου στην Αττική».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιάννης Σγουρός, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόρης Τασούλας,  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Θεόδωρος Μπούφης, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Ηλίας Λιακόπουλος, ο Ειδικός Γραμματέας ΥΠΕΚΑ κ. Κωνσταντίνος Αμοργιανιώτης, ο Αρχηγός, ο Υπαρχηγός και Ανώτατοι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, οι αντιπεριφερειάρχες Βορείου, Ανατολικής και Δυτικής Αθήνας, οι επικεφαλής των αναπτυξιακών συνδέσμων ΣΠΑΠ, ΑΣΔΑ,  ΣΠΑΥ και Φορέα Πάρνηθας, οι Διευθυντές Δασών Πεντέλης, Αιγάλεω και Πάρνηθας και άλλοι υπηρεσιακοί φορείς.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε μια ανταλλαγή απόψεων στη βάση απολογισμού των μέτρων προληπτικής πυροπροστασίας (δασικός και περιαστικός καθαρισμός, δασικό και αγροτικό οδικό δίκτυο, φύλαξη χώρων, κατάσταση πυροφυλακίων κλπ.)

Επίσης, εντοπίστηκε μια σειρά ζητημάτων, που χρήζουν άμεσων παρεμβάσεων και καταρτίστηκε σχετικός κατάλογος ενεργειών.

Ο κ. Όθωνας τόνισε ότι «μόνο μέσα από τη συστηματική πρόληψη, αλλά και τη συντονισμένη δράση και τη συνέργεια των εμπλεκόμενων φορέων υπό την επιχειρησιακή καθοδήγηση του Πυροσβεστικού Σώματος θα μπορέσουμε και φέτος να προστατέψουμε επιτυχώς την ανθρώπινη ζωή και περιουσία, και βεβαίως το φυσικό μας περιβάλλον».