Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου

* Σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την ΕΣΠΟΠ και τη Σχολή Πυροσβεστών

Μοιράσου το
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου σε pdf
*  Σύσκεψη υπό τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την ΕΣΠΟΠ και τη Σχολή Πυροσβεστών - civilprotection.gov.gr

Αθήνα, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

 

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης συντόνισε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (18/12/2015) στην Αθήνα και στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που αφορούσε στη συζήτηση ζητημάτων που σχετίζονται με τη λειτουργία δύο σημαντικών δομών για την εκπαίδευση δυνάμεων πολιτικής προστασίας. Πρόκειται για την Σχολή Πυροσβεστών και το εκπαιδευτικό κέντρο πολιτικής προστασίας για κοινό και εθελοντές, οι οποίες πρόκειται να λειτουργήσουν στην περιοχής της Πτολεμαΐδας, στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας εκπροσωπήθηκε σε ανώτατο επίπεδο με την παρουσία του ίδιου του Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρου Καρυπίδη, συνοδευόμενου από τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, κ. Ηλία Κάτανα και τον Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, κ. Παναγιώτη Πλακεντά. Στη σύσκεψη συμμετείχε, εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, ο Υπαρχηγός Υποστήριξης, Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, καθώς και στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σημειώνεται ότι η εκπαίδευση των Πυροσβεστών, εφεξής θα έχει διάρκεια δυόμισι χρόνων και η εισαγωγή τους θα πραγματοποιηθεί με το σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων.