Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου

* Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με το Διοικητή Δύναμης Πολιτικής Άμυνας Κύπρου

Μοιράσου το
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου σε pdf
*  Συνάντηση Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με το Διοικητή Δύναμης Πολιτικής Άμυνας Κύπρου - civilprotection.gov.gr

Αθήνα, Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

 

Το Διοικητή της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας Κύπρου, κ. Λουκά Χατζημιχαήλ, υποδέχτηκε χτες (22/12/2015) στη Αθήνα ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Γιάννης Καπάκης. Ο Διοικητής κατέφθασε χτες στη Χώρα μας, με C130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, συνοδεύοντας το δεύτερο και τελευταίο τμήμα της κυπριακής ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Ελλάδα, στο πλαίσιο της ενεργοποίησης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Κατόπιν της άφιξης του Διοικητή πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Καπάκης του επέδωσε τιμητική πλακέτα, ως ένδειξη έμπρακτης αναγνώρισης της αγαστής συνεργασίας των δύο χωρών, εκφράζοντας παράλληλα την απερίφραστη εκτίμησή του για την κυπριακή προσφορά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκαν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες των δύο εθνικών φορέων, οι δύο πλευρές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν μια ευρύτερη συνομιλία για ζητήματα που εμπίπτουν σε θέματα πολιτικής προστασίας και να ανταλλάξουν απόψεις περί των διαφορετικών πτυχών που εμφανίζουν τα συστήματα που εφαρμόζονται σε Ελλάδα και Κύπρο.

Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο Διοικητής της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας Κύπρου, εξέφρασαν από κοινού την επιθυμία της διαμόρφωσης των προϋποθέσεων για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της πολιτικής προστασίας, επικεντρώνοντας κυρίως σε θέματα σχεδιασμού και εκπαίδευσης, επιδιώκοντας την αποτελεσματικότερη προάσπιση της ζωής, της υγείας και της ευημερίας των πολιτών απένταντι στον κίνδυνο των φυσικών, τεχνολογικών ή άλλων καταστροφών.