Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου

Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με τον Πρόεδρο του THW (Federal Agency for Technical Relief)

Μοιράσου το
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου σε pdf
Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας με τον Πρόεδρο του THW (Federal Agency for Technical Relief) - civilprotection.gov.gr

Αθήνα, 02 Φεβρουαρίου 2018

Με τον Πρόεδρο του THW (Federal Agency for Technical Relief – Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για Τεχνική Υποστήριξη της Γερμανίας), κ. Albrecht Broemme, συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, την Παρασκευή 02 Φεβρουαρίου 2018, στην έδρα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η οποία έχει ήδη αναπτυχθεί, εξετάστηκε το ενδεχόμενο της διοργάνωσης στην Ελλάδα κύκλων εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (ΕΜΠΠ), που έχει αναλάβει ο THW.

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε τη συνεργασία του Προέδρου του THW για την εκπαίδευση στελεχών πολιτικής προστασίας σε θέματα ανάπτυξης και διαχείρισης χώρων προσωρινής φιλοξενίας ατόμων ύστερα από καταστροφές. Ο Πρόεδρος του THW αποδέχθηκε την πρόταση του Γενικού Γραμματέα και πολύ σύντομα θα υπάρξουν πρωτοβουλίες και από τις δύο πλευρές για την υλοποίηση της δράσης.

Επιπρόσθετα, κατά την διάρκεια της συνάντησης έγιναν αναφορές στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα TaFF (Tackling consequences of extreme rain falls and Flash Floods), το οποίο αφορά στις αιφνίδιες πλημμύρες και στο οποίο o THW είναι επικεφαλής, ενώ η ΓΓΠΠ συμμετέχει ως εταίρος.

Τέλος, στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διευθυντής της Σχολής Εκπαίδευσης THW, κ. Claus Hollein, καθώς και η Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων, Εθελοντισμού και Εκδόσεων, Δρ. Όλγα Κακαλιάγκου.