Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου

Αντιπροσωπεία της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα

Μοιράσου το
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου σε pdf
Αντιπροσωπεία της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα - civilprotection.gov.gr

Αθήνα, 13 Μαρτίου 2018

Επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσουν στις 14 και 15 Μαρτίου 2018 στην Ελλάδα υψηλόβαθμα στελέχη της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της διαρκώς διευρυνόμενης συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα αυτό. Η επίσκεψη αποτελεί συνέχεια προηγούμενων που είχαν λάβει χώρα στο Παρίσι και την Aix-en-Provence της Γαλλίας.

Επικεφαλής της γαλλικής αντιπροσωπείας θα είναι ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Jacques Witkowski, ο οποίος θα έχει συνομιλίες με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννη Καπάκη, στις εγκαταστάσεις της Γενικής Γραμματείας.

Τη γαλλική αντιπροσωπεία θα υποδεχθεί και ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Νίκος Τόσκας, ο οποίος είχε πρόσφατα επισκεφθεί την έδρα της Γαλλικής Πολιτικής Προστασίας και είχε συναντήσει τον αρμόδιο Υπουργό Εσωτερικών, κ. Gérard Collomb.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επίσκεψη στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και την 1η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος.