Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου

Επίσκεψη του Δ/ντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου στη ΓΓΠΠ

Μοιράσου το
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου σε pdf
Επίσκεψη του Δ/ντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου στη ΓΓΠΠ - civilprotection.gov.gr

Αθήνα, 18 Μαΐου 2018

O Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Γιάννης Καπάκης, συναντήθηκε σήμερα 18 Μαΐου 2018 με τον Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μάριο Τράγκολα και επιτελικά στελέχη της Υπηρεσίας, οι οποίοι πραγματοποιούν διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος αναφορικά με την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο και τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.

Και οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν την άριστη συνεργασία που διέπει τις σχέσεις των δύο χωρών και στον τομέα της δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης και υπογράμμισαν την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσής της.

Στην συνέχεια, η κυπριακή πλευρά ενημερώθηκε από τον Διευθυντή Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, κ. Φοίβο Θεοδώρου, για τη διαδικασία έκδοσης του Ημερήσιου Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς εκ μέρους της ΓΓΠΠ, τις τεχνικές και επιστημονικές παραμέτρους που λαμβάνονται υπόψη για την έκδοσή του, καθώς και για τη χρήση αλλά και την ανταπόκριση σε αυτό το χρήσιμο εργαλείο, τόσο των εμπλεκόμενων φορέων όσο και του κοινού.