Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Δελτίο τύπου

Καταγραφή βιοπροφίλ Πυροσβεστικών Σταθμών και Υπηρεσιών – Μια καινοτόμος έρευνα για τη θωράκιση των χώρων εργασίας των Πυροσβεστών

Μοιράσου το
Διαβάστε το Δελτίο Τύπου σε pdf
Καταγραφή βιοπροφίλ Πυροσβεστικών Σταθμών και Υπηρεσιών – Μια καινοτόμος έρευνα για τη θωράκιση των χώρων εργασίας των Πυροσβεστών - civilprotection.gov.gr

Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2022

 

To βιοπροφίλ τεσσάρων Πυροσβεστικών Σταθμών και Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής που βρίσκονται σε περιοχές όπου οι Πυροσβέστες καλούνται συχνά να αντιμετωπίσουν αστικά / βιομηχανικά συμβάντα, παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες (6 Ιουνίου) στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, καθώς και στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πρόκειται για μια πρότυπη, πιλοτική μελέτη που πραγματοποιήθηκε στους 1ο και 9ο Πυροσβεστικούς Σταθμούς Αθηνών, καθώς και στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κορωπίου και Ελευσίνας, με σκοπό την ανάλυση του μικροβιώματος στους χώρους τους. Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε το μικροβιακό αποτύπωμα των χώρων που επελέγησαν και εξήχθησαν χρήσιμα συμπεράσματα για τα μέτρα πρόληψης και υγιεινής που λαμβάνονται από τους Πυροσβέστες. 

Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη έρευνα που πραγματοποιείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την καταγραφή του βιοπροφίλ Πυροσβεστικών Υπηρεσιών. Τη διεξαγωγή της έρευνας ανέλαβε για το Πυροσβεστικό Σώμα η εταιρεία DNA Sequence.